ADEMHALING

ONTDEK DE KRACHT VAN ADEMHALING VOOR HELING EN TRANSFORMATIE

Jouw ademhaling weerspiegelt hoe je leeft. Vaak ademen we oppervlakkig en onbewust, wat zich kan uiten in zowel fysieke als mentale klachten, zoals verminderde energie, rusteloosheid, neerslachtigheid en een gevoel van gripverlies op je leven. Het is een teken van onbalans. Als ademcoach help ik je om weer vol, diep en in een natuurlijke flow te ademen.

Onder mijn begeleiding nodig ik je uit om diep verborgen oude wonden en geblokkeerde energie laag voor laag los te laten. Het vraagt moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen om te ademen door alles wat naar de oppervlakte komt. Uit ervaring blijkt dat deelnemers meer innerlijke rust, levensenergie, helderheid en een diep vertrouwen in het leven ervaren.

ADEMWERK


WAT IS ADEMWERK?

Ademwerk is gericht op het bewust gebruiken en beheren van de ademhaling om het fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn te bevorderen. Het omvat verschillende ademhalingstechnieken, meditatieve oefeningen en bewustwordingstechnieken die gebruikt worden om diepe ontspanning, stressvermindering, emotionele verwerking en spirituele groei te bevorderen.

Ademwerk wordt vaak gebruikt in therapeutische settings, coaching sessies, yoga, meditatie en spirituele praktijken. Het kan helpen bij het loslaten van opgeslagen emoties, trauma’s, belemmerende patronen en spanningen in het lichaam, en het kan ook leiden tot een verhoogd bewustzijn en een diepere verbinding met het zelf en met anderen. Je ontdekt een vernieuwd gevoel van vrijheid.

HOE VERLOOPT EEN SESSIE?

Een ademsessie begint met een ontspannen gesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je huidige situatie. Je kunt eventuele zorgen delen en je doelen en verwachtingen met betrekking tot je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid aangeven. Dit vormt de leidraad voor de sessies. Daarna krijg je uitleg over ademtechniek.

We zorgen ervoor dat er een voor jou prettige sfeer gecreëerd wordt en starten met het actieve gedeelte van de sessie. Je blijft je bewust van wat er gebeurt. De drie-eenheid van Adem, Aandacht en Intentie stelt transformatie in werking. Tijdens het ademen kunnen emoties, herinneringen of fysieke sensaties naar boven komen. Je wordt aangemoedigd om alles wat zich aandient te ervaren en los te laten, zonder oordeel of weerstand.

Na de intensieve ademhalingssessie wordt je begeleid in een periode van integratie. Dat wat naar boven is gekomen krijgt de kans om te integreren. Gevoelens die hierbij vrij komen zijn vaak bevrijding, vreugde en opluchting.

Na de sessie is er ruimte om te bespreken hoe je het hebt ervaren. Een individuele ademsessie duurt in totaal 1,5 tot 2 uur. Dit proces geeft je stap voor stap de regie over je leven terug, je ervaart meer speelsheid, energie en levensvreugde.

Het is belangrijk op te merken dat de effecten van een ademsessie niet altijd onmiddellijk merkbaar zijn en dat het resultaat ook afhangt van factoren zoals de individuele behoeften en de gekozen benadering van ademwerk.

VOOR WIE?

ADEMWERK KAN HELPEN BIJ:

 • Opgekropte emoties of emotionele blokkades
 • Traumatische ervaringen
 • Slechte concentratie en focus
 • Stress en angst, zoals faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen
 • Onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens
 • Neerslachtigheid en futloosheid
 • Slechte slaapkwaliteit
 • Onverwerkte boosheid en het uiten van onderdrukte emoties
 • Relatieproblemen
 • Herontdekken van levensgenot
 • Het ontwikkelen van spirituele ervaringen

CONTRAINDICATIE
LET OP: Hoewel ademwerk veel potentiële voordelen heeft, is het mogelijk niet geschikt voor iedereen en zijn er bepaalde situaties waarin voorzichtigheid geboden is of waarin ademwerk misschien niet geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan: hartziektes, angina pectoris, zwangerschap, epilepsie, glaucoom, ernstige astmatische aandoeningen, psychoses, borderline, schizofrenie, meervoudige persoonlijkheidsstoornis en bepaalde organische afwijkingen en ziektes. Ook kan medicatiegebruik van invloed zijn op de reactie van het lichaam op ademwerk.

BEWUSTZIJN


Ademwerk heeft een diepgaand effect op drie niveaus van bewustzijn: lichamelijk, mentaal/emotioneel en spiritueel.

LICHAMELIJK BEWUSTZIJN
Door diep en bewust te ademen, vergroot je de toevoer van zuurstof en energie in je lichaam. Hierdoor kan de energie vrij stromen en wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd. Vastgeroeste ademhalingspatronen worden doorbroken en helpen je buiten je comfortzone te treden.

MENTAAL/EMOTIONEEL BEWUSTZIJN
Tijdens een ademsessie komen onbewuste processen zoals oude, onderdrukte emoties, negatieve overtuigingen en vergeten herinneringen naar de oppervlakte. Die negatieve gedachtenpatronen worden losgelaten. Door deze oude wonden te helen bereik je mentale helderheid en emotioneel evenwicht waardoor je je vrijer voelt en je volledige potentieel kan benutten.

SPIRITUEEL BEWUSTZIJN
Tijdens ademwerk kun je een gevoel van verbondenheid ervaren, zowel met jezelf als met anderen en het universum als geheel. Dit gevoel van verbondenheid kan leiden tot een dieper spiritueel bewustzijn en een gevoel van eenheid met alles om je heen. Je kunt een dieper begrip krijgen van je levensdoel en spirituele pad.

Als je meer vragen hebt of geïnteresseerd bent in ademwerk, aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer informatie en begeleiding.

OPLEIDING ADEMCOACH

Tijdens de Ademcoach Opleiding ontdek je de kracht van bewust verbonden ademwerk en ontwikkel je essentiële vaardigheden en diepgaande kennis om anderen te begeleiden in hun ademreis.

Lees meer over de opleiding

Afspraak maken
Werkwijze
Over ons
Afspraak maken
Werkwijze
Over ons