ADEMCOACH OPLEIDING

OPLEIDING
De opleiding tot ademcoach biedt een transformerende helende reis door de wereld van ademwerk en persoonlijke groei. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding krijg je inzicht in de diepgaande relatie tussen ademhaling, lichaam, ziel en geest en mag je leren je hoe je deze kennis kunt inzetten om ook anderen te begeleiden tijdens een ademreis.

ADEMCOACH

Ademcoach zijn gaat verder dan alleen maar werken aan het lichaam. Om een compleet holistisch beeld te krijgen bieden we een mix van ademwerk, lichaamswerk, stembevrijding en coachingsvaardigheden. Je leert hoe je diepgaande veranderingen kunt teweegbrengen en hoe je anderen hierbij kunt ondersteunen. Je leert hoe je anderen kan aanmoedigen hun ware zelf te zijn door blokkades, patronen te doorbreken en los te laten.

 

PERSOONLIJKE GROEI
Een belangrijk aspect van de opleiding is ook zelfreflectie en persoonlijke groei. Je wordt door middel van praktische oefeningen aangemoedigd om je eigen ademhaling te verkennen en te begrijpen hoe deze verbonden is met je emoties en levenservaringen.

WAARDEVOL
Kortom, de opleiding tot ademcoach biedt een inspirerende en praktische leerervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in het helpen van anderen om een diepere verbinding met zichzelf te vinden maar ook voor iedereen die wil groeien op persoonlijk vlak. Zelfs als je niet van plan bent om anderen te begeleiden, is deze opleiding waardevol omdat jouw eigen ontwikkeling en spirituele groei te vergroten.

WAT GA JE LEREN?

INHOUD
De 10 daagse opleiding omvat een mix van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Je leert verschillende adempatronen te herkennen, de fysiologie van ademhaling en de impact van ademwerk op emoties en de verschillende processen. Daarnaast leer je hoe je adem kunt integreren in coaching en aanraking. We besteden ook aandacht aan het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving tijdens de ademsessies.

DOEL
Het hoofddoel van deze opleiding is om op een verantwoorde manier te leren werken met de adem. Na afloop heb je een solide basis om zelf ademsessies te begeleiden als coach.

VOOR WIE?
De cursus is bedoeld voor therapeuten, trainers en coaches die de adem willen gebruiken in hun begeleidingswerk en die een holistische benadering hanteren. Maar ook als je gewoon geïnteresseerd bent in het worden van een ademcoach, ben je hier op de juiste plek.

OVER DE OPLEIDING

AANDACHTSGEBIEDEN
Tijdens deze opleiding leer je:

  • Anatomische en fysiologische kennis rondom het ademen
  • Diepgaande technieken van Verbonden Ademwerk
  • Hoe de adem kan worden ingezet voor zelfgenezing
  • Adem in combinatie met drukpunten, lichaams- en stemwerk
  • Ademsessies begeleiden in de praktijk
  • Gesprekstechnieken en het creëren van een veilige, ondersteunende setting
  • Intake en integratieprocessen

LESMATERIAAL
Naast ons eigen lesmateriaal ontvang je na aanmelding ook het boek The Presence Proces, van Michael Brown. Hiermee ga je zelf aan de slag met je eigen adem.

LESDUUR
De opleiding zal plaatsvinden in 5 blokken van 2 aaneengesloten dagen.

KWALIFICATIES
Aan het einde van de opleiding ben je bekwaam als ademcoach en ontvang je een certificaat van deelname. Ademcoach is een vrij beroep,
Er is geen wettelijke erkenning van het certificaat.

Ademcoach opleiding

PRAKTISCH

NIVEAU
De opleiding is op HBO-niveau. Als vooropleiding sluit een mbo+ niveau goed aan en/of voldoende levenservaring en motivatie.

STUDIEBELASTING
Aantal lesdagen: 10 (5 blokken van 2 dagen)
Klassikaal: 60 uur
Praktijkoefening: 12 uur
Toetsing en examen: 3 uur
Zelfstudie: 75 uur

EXAMEN
Theorie examen (1 uur) + Praktijk examen in de vorm van het begeleiden van een ademcirkel (2 uur) We doen er alles aan om je in één keer te laten slagen. Een herexamen, bij twijfel vanuit de opleiders, behoort tot de mogelijkheden.

LOCATIE
De opleiding wordt gegeven in het Leopoldskerkje in Meerssen.

LESTIJDEN
de lestijden zijn van 09:30 – 16:00 uur.

AANTAL DEELNEMERS
We werken met maximaal 12 deelnemers.

INVESTERING
De investering voor deze opleiding bedraagt € 1.895,- (vrij van BTW).

AANMELDEN

De Ademcoach opleiding is er voor iedereen die echt wil groeien op persoonlijk vlak en anderen wil helpen met behulp van ademwerk.

Als je meer vragen hebt of geïnteresseerd bent in ademwerk, aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer informatie en begeleiding.

Aanmelding/meer info
David en Veronique

OVER VÉRONIQUE EN DÄVID

VÉRONIQUE
Véronique is holistisch therapeute met een passie voor het helpen van anderen op hun pad naar genezing en persoonlijke groei. Haar reis begon met een diep verlangen om een verschil te maken in het leven van mensen. Inspiratie voor behandelmethodes haalt zij uit oude tradities, die ze combineert met moderne technieken. Lees meer over Véronique.

DÄVID
Als energetisch therapeut, bewustzijnscoach en healer helpt Dävid mensen in hun proces naar heelwording. Een eerste stap naar heelwording is bewustwording. Bewust worden van je eigen gedachten en gevoelens. Lees meer over Dävid.

ERVARINGEN

“Ik wist al lang dat ik ooit een ademopleiding ging doen maar nooit voelde een opleiding volledig kloppend. Tot ik zag dat Véronique en Dävid een opleiding gingen geven. Ik voelde gewoon dat ik daar moest zijn, ook al vond ik de investering spannend! Ik heb zo genoten. Zowel voor mijn eigen innerlijke processen nog dieper aan te gaan. Maar vooral om op zo een mooie manier te leren om space te holden voor andere mensen tijdens een ademreis. Ik leerde me nog beter afstemmen op mijn eigen energie en kreeg echt het vertrouwen in mezelf dat ik de ander volledig kon begeleiden door alle emoties heen. En wat was het elke keer opnieuw zo magisch wat er ontstond! In mezelf en in de ander. Elke ademreis is zo uniek. Ik ben nog meer als ervoor verliefd geworden op (verbonden) ademwerk. De opleiding was zo enorm leerrijk, zowel het precense proces, de structuur, de theorie maar ook zeker de grote hoeveelheid praktijk!”

Steffi Putseys

“Deze opleiding was echt een mooie en soms pittige reis in mezelf. Door zelf door bepaalde processen heen te ademen, kan ik nu ook als ademcoach anderen zo goed mogelijk begeleiden in hun proces. Ik vond het prettig dat je zelf ook veel oefent met zowel medestudenten als mensen in je eigen omgeving. Want door meters te maken groei je uiteindelijk als mens en als coach. Dit allemaal in een veilige setting onder begeleiding van twee mooie mensen die je echt meenemen in de kracht en de tools van het ademwerk.”

Ralf Groenveld

“Er werd voldoende aandacht besteed aan ieder individu alsook aan de groep. Op die manier voelde het meteen veilig om met elkaar de reis aan te gaan. In elke les werd theorie en praktijk mooi afgewisseld. De verplichte praktijkoefeningen na elke blok zorgden ervoor dat het geleerde ook echt kon beklijven en integreren.

We hadden ieder een zeer verzorgde klapper ontvangen waar alle wijsheid en kennis in verzameld was. Het was duidelijk dat Veronique en David hun uiterste best voor hebben gedaan om ons het beste aan te reiken. Dat voelde heel persoonlijk aan.”

“In elk blok leerden we een heleboel nieuwe tools, inzichten en ondergingen we ook zelf de verbonden ademhaling. Door zelf verbonden te gaan ademen en bij elkaar te oefenen, leerden we ontzettend veel bij. Daarbij kregen we ook de kans om zelf stukken te helen dankzij het presence process dat een belangrijk onderdeel van de opleiding was. Ik ben een paar keer serieus geconfronteerd met stukken van mezelf, maar dankzij de liefdevolle begeleiding van Veronique en David heb ik dat kunnen integreren. Ook kregen we te horen wat er in de volgende blokken behandeld zou worden. De content van elke blok was zo compleet dat ik elke keer opnieuw verrast was over wat we allemaal leerden.

De hele opleiding zat piekfijn in elkaar. Het praktijkexamen was een prachtige afsluiter en tegelijkertijd cadeau voor de groep. Ik ben David, Elles en Veronique zo ontzettend dankbaar voor hun toewijding, inzet en liefdevolle coaching tijdens deze opleiding. De expertise die Veronique heeft als ademcoach en David als therapeut vormden een magische combinatie.”

Vicky Bollen
Aanmelding/meer info